• mikkosummala5

AutoParkki WTC sai latauspisteet

Helsingin keskustassa sijaitseva liike-elämän ja kaupan arvorakennus World Trade Center on päivittynyt 2020-luvulle sähköautojen latauspisteillä. WTC:n vuokralaisten käytössä oleva AutoParkki Oy:n operoima parkkihalli sai kesäkuun alusta 6 latauspistettä. Määrä voidaan nostaa pikaliitinkaapeloinnin avulla 12 latauspisteeseen. Parkkihalli on julkinen, eli vapaasti kaikkien autoilijoiden käytettävissä.


Kiinteistön omistava Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen asennutti kaapeloinnin ja Parkkisähkö toimitti latauspisteet. Vuokralaisyritysten työntekijät voivat ladata autonsa edulliseen 0,12 €/kWh hintaan, ilman kk-maksuja tai aikaveloitusta.


Järjestelmä toimii samoin kuin suuren suosion saaneet latauspisteet Helsingin EuroParkin halleissa. WTC Helsinki on samalla AutoParkin ja Parkkisähkön ensimmäinen yhteinen latauspiste-projekti. "Jahka koronatilanteesta päästään yli, lataustarpeen kysyntä nousee taas voimakkaasti, sillä sähköautojen myynti ei ole laantunut edes koronakriisin aikana", toteaa projektin vetänyt Parkkisähkön Jiri Räsänen. AutoParkilla operoi Suomessa kaikkiaan 11 000 parkkipaikkaa yli 100 kohteessa.


1 katselukerta0 kommenttia